Leerhuis bijbels ABC in Vlist

bijbels abcIn mei gaan we verder met het leerhuis ‘Bijbels ABC’. Dat doen we vanuit de basis van de Tora, de Tuin van Eden. Welkom in Vlist!

Messiaanse christenen lezen de Bijbel anders. We  ontdekken bijzondere dingen uit de Tora, en vieren de bijbelse feesten. In feite vinden we zo het Bijbels ABC voor ons geloof en leven.

Ben jij ook benieuwd naar deze nieuwe manier van Bijbel lezen? Dan is de workshop Bijbels ABC wat voor jou. Deze workshops geven op interactieve wijze inzicht in de hoofdlijnen van de Bijbel vanuit de grondtekst van Genesis.

We komen de 2e en 4e zaterdag van de maand samen van 2 uur tot 4 uur ’s middags. Geef je op via telefoonnummer 0182-701067 of email-adres sjemajah@gmail.com.  Je kunt je opgeven voor 1 of meerdere keren. We beginnen bij de A, en gaan door totdat we heel het alfabet hebben gehad (spreekwoordelijk). Geen u snel op, want het aantal plaatsen is beperkt!

Meer informatie kunt u vinden op www.keesbloed.nl/workshop en op Facebook op onze evenementenkalender

4 reacties

 1. Lindy
  ·

  Wordt de cursus ook opgenomen of op dvd gezet?Daar zou je veel mensen een groot plezier mee doen.
  Alvast dank.

  Lindy

  Beantwoorden

 2. ·

  In welke mate zouden Messiaanse christenen de Bijbel anders lezen dan andere Christenen. Ik geef toe dat een grote meerderheid van de Christenen Jezus als hun god nemen maar vele andere Christenen geloven slechts in één Ware God en zullen zeker nooit ‘God’ of ‘god de zoon’ denken als er “Jezus” of “de zoon van God ” staat.

  Ware Christenen horen de bijbel te lezen met in gedachtenamen van de woorden zoals zij er zwart op wit staan.

  Beantwoorden
  1. J.G.Strijbis
   ·

   Ik las jouw stukje, en ben eigenlijk verbaast.
   Bij het bestuderen van de Bijbel was het eerste dilemma waar ik tegen op liep de vertaling.
   De Bijbel is in het Hebreeuws geschreven en 3 eeuwen v.Chr. vertaalt in het Grieks, wat een geheel andere God liet ontstaan. Onze christelijke bijbel heeft zowel vertaling problemen en invloeden van de Griekse vertaling (Septaugint).
   Dan is er vanuit het Hebreeuws denken veel in midrasj vorm geschreven ,dit is verhalend en niet historisch .(zie bijvoorbeeld 1 Samuel en 2 Samuel) maar ook de verschillen tussen Matheus en Lukas.

   Beantwoorden
 3. erwig
  ·

  zo heeft iedereen zijn gedacht van Gods woord ze hebben allemaal de waarheid.
  ben ook christen en gelovig hou ook Sabbatt als adventist maar ben ook niet met alles akkoord.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *