Recensies

Sinds 2016 schrijft Kees regelmatig recensies. Vooral als redacteur van Messianieuws, maar ook daarbuiten. Boeken over de Bijbel of de verhouding tussen Joden en christenen hebben zijn aandacht.

Het is verbazend hoeveel bijbelstudieboeken hun weg naar de pers vinden. Bijbelstudieboeken van nu zijn vaak goede inleidingen op de Bijbel en verdienen daarom wel wat aandacht. Ook atheïstische en liberale kritiek op de Bijbel gaat Kees niet uit de weg. Net zo min als politieke en theologische vraagstukken uit de staat Israël, of de verhouding tussen Joden en christenen.

Hier volgt een actuele lijst met alle recensies van zijn hand. Wilt u graag een recensie van uw boek van de hand van Kees? Dat kan als het valt binnen deze thematiek. Stuur in dat geval uw boek, of een pdf-versie daarvan, naar het (mail-) adres op de contactpagina. Uw vraag zal binnen een week na ontvangst beoordeeld worden.

Bijbelse plaatsen zoals de Tempelberg wél of niet heilig? Recensie van Hoogtepunten in het heilige land van René van Loon, Messianieuws, januari 2017.

Bezinning op Israël moet concreet worden Recensie van Hoezo Israël van het CIS (Centrum voor Israël Studies), o.a. door directeur Michael Mulder. Messianieuws, november 2016.

Vreemdeling in Israël is welkom, maar inferieur? Recensie van Uw volk is Mijn volk van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Messianieuws, oktober 2016.

 

Hebreeuws versus Grieks denken is ‘stevige kost’ Recensie van Stevige kost, werkboek voor bijbelstudie van Esther Noordermeer. Messianieuws, juni 2016.

God gaf Israël géén bloeddorstig boek Samenvatting van de hieronder genoemde recensie van Bloedboek (beide delen). Messianieuws, mei 2016.

Wat betekent het christelijke mede-burgerschap in de praktijk? Recensie van De vervangingsleer voorbij, wat nu?, Bob van Dijk. Messianieuws, april 2016.

Brandstapels in de Bijbel Deel 2 van een recensie van Bloedboek, Dimitri Verhulst. In de Waagschaal 45/2, februari 2016.

Is God uit op bloed en geweld? Deel 1 van een recensie van Bloedboek, Dimitri Verhulst. In de Waagschaal 45/1, januari 2016.